Juridisch advies

Heeft u vragen over schadevergoedingen, uitkeringen, arbeidsongeschiktheid of andere sociaal-juridische onderwerpen? Dan zijn er een aantal organisaties waarbij u terecht kunt voor informatie en advies.

Veteranenloket

Het Veteranenloket kan u informatie geven over diverse onderwerpen. Heeft u vragen over voorzieningen die gerelateerd zijn aan een (dienstgerelateerde) zorgbehoefte of wilt u informatie over de MIP of een (her)keuring? Neem hiervoor contact op met het Veteranenloket op 088 334 00 00 of per email: info@veteranenloket.nl. Ook voor vragen over de samenloop van een AOW en MIP of WIA en MIP kunt u terecht bij het Veteranenloket.

Belangenbehartiging

Voor veteranen, dienstslachtoffers en hun thuisfront zijn er diverse organisaties die hun belangen behartigen zoals het VeteranenPlatform, de BNMO, de Militaire vakbonden en de Veteranenombudsman.

Klik hier voor een volledig overzicht van de organisaties
 en de contactgegevens.

BNMO

Leden van de BNMO kunnen gebruik maken van juridische hulp bij problemen die samenhangen met de psychische of fysieke aandoening die zij hebben als gevolg van uw militaire dienst of deelname aan een vredesoperatie. U kunt uw juridische vragen stellen via de mail: jz@bnmo.nl met vermelding van uw naam, contactgegevens en lidmaatschapsnummer. Wilt u liever telefonisch contact? Bel dan met de BNMO op 0343 47 41 10.

Kijk voor meer informatie op de website van de BNMO.

De meest voorkomende juridische vragen kunt u teruglezen op de website van de BNMO. Klik hier om naar veelgestelde vragen te gaan.

Juridisch loket

Voor juridische vragen die niet dienstgerelateerd zijn, kunt u terecht bij het Juridisch loket. Denk hierbij aan consumentenvragen als vragen over een scheiding of het kopen van een huis. Op de website van het Juridisch loket vindt u informatie en praktische tips. Komt u er niet uit en heeft u persoonlijk advies nodig? Vraag dan telefonisch advies aan één van de juristen.

Klik hier om naar de website van het Juridisch Loket te gaan.

Sociaal Raadsliedenwerk

Sociaal raadslieden helpen indien nodig op een laagdrempelige manier met informatie, ondersteuning en gerichte adviezen. Via het Veteranenloket kunt u in het geval van een dienstgerelateerde aandoening, een beroep doen op de Wet Maatschappelijke ondersteuning en kunnen er extra maatregelen aangevraagd worden.

Klik hier voor meer informatie.

Meest voorkomende juridische vragen

De meest voorkomende juridische vragen kunt teruglezen op de website van de BNMO. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar info@veteranenloket.nl.

Snel navigeren in het Veteranenloket

Zoekt u informatie?

Direct contact

088 334 00 00

Het Veteranenloket is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

info@veteranenloket.nl