Veteranenpas

Nederlandse veteranen hebben recht op een veteranenpas. Deze pas is een teken van erkenning. Ook geeft hij u een aantal extra’s, zoals tienmaal per jaar het veteranentijdschrift Checkpoint en enkele gratis treinkaarten voor het bezoeken van veteranenevenementen.

Checkpoint: het blad voor, door en over veteranen

In dit 64 pagina’s tellende maandblad vindt u informatie over verschillende missies (nu en in het verleden), ervaringen van veteranen, het laatste nieuws en diverse achtergrondverhalen over gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens militaire missies vanaf de Tweede Wereldoorlog tot heden. Checkpoint is zowel op papier als digitaal te lezen en gratis voor veteranen.

Treinkaart voor 1 Dag Trein Vrij 2e klas

De 1 Dag Trein Vrij is een papieren chipkaart waarmee u op één willekeurige dag onbeperkt in de  2e klas met de trein reist. Deze kaart is geldig bij alle treinvervoerders in Nederland. Op het moment dat u incheckt, wordt de kaart geactiveerd en is deze geldig tot 04:00 uur de volgende ochtend. Ook uw partner mag gebruik maken van één van de twee chipkaarten.

Lees verder over de voorwaarden en het gebruik van de treinkaarten op de website van het Veteraneninstituut.

Veteranenpas

De Veteranenpas wordt gratis uitgegeven door het Veteraneninstituut. Bent u veteraan, al langere tijd uit dienst en heeft u de Veteranenpas niet? Dan kunt u uw veteranenpas hier digitaal aanvragen. Veteranen in dienst van Defensie ontvangen de Veteranenpas automatisch in de loop van 2015.

Direct de Veteranenpas aanvragen

Bent u veteraan en uit dienst? Dan kunt u hier de veteranenpas aanvragen. Veteranen in werkelijke dienst krijgen de pas in de loop van 2014 automatisch verstrekt.

Direct Checkpoint aanvragen

Nederlandse veteranen in binnen- en buitenland kunnen direct de Checkpoint online lezen. Bent u geen veteraan, maar wel geinteresseerd in de Checkpoint? Alle informatie leest u op de website van het Veteraneninstituut.

Direct uw adres wijzigen

Bent u veteraan, staat u bij het Veteraneninstituut ingeschreven en bent u verhuisd? U kunt dit makkelijk en snel doorgeven via de website van het Veteraneninstituut. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de Checkpoint direct op uw nieuwe adres afgeleverd.

Direct Vrij Reizen aanvragen

Dat kan via de website van het Veteraneninstituut. Heeft u hulp nodig neem dan contact op via info@veteraneninstituut.nl of 088 334 00 50.

Snel navigeren in het Veteranenloket

Zoekt u informatie?

Direct contact

088 334 00 00

Het Veteranenloket is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

info@veteranenloket.nl